Рецептата за „Тагин с агнешко, смокини, ябълки и бадеми“ е едно невероятно вкусно ястие, което се приготвя с използването на традиционния тагин. Тагинът е керамична тенджера, която произлиза от Мароко и се използва за готвене на много ястия.
За тази рецепта ще използваме тагин от марката Emilie Henry. Тагинът на тази марка е направен от висококачествена керамика, която е устойчива на високи температури. Той е перфектният избор за традиционни ястия, като тагин, защото може да се използва на директен огън, на керамичен плот или във фурна.
Това ястие е пълно с аромати и вкусове, благодарение на кимиона, кориандъра, куркумата и другите подправки, които се използват. Агнешкото месо е меко и сочно, а смокините и ябълките придават сладост на ястието. Бадемите добавят хрупкавост и богат вкус на орехи.
Този тагин е идеален за специални поводи и зимни вечери вкъщи, когато търсите уют и топлина. Необходимо е да се използва качествено месо и свежи плодове за постигане на най-добри резултати. Приготвянето на ястието в тагинът на Emilie Henry е истинско удоволствие, защото може да се използва на различни температури и да готви ястието равномерно.
Съставки:
- 1 кг агнешко месо, нарязано на кубчета
- 1 голям лук, нарязан на филийки
- 2 ч.л. млян кимион
- 2 ч.л. млян кориандър
- 2 ч.л. куркума
- 2 ч.л. млян черен пипер
- 1/2 ч.л. канела
- 1/2 ч.л. кардамон
- 1/2 ч.л. мускатен орех
- 1/2 ч.л. карамфил
- 2 с.л. зехтин
- 2 с.л. мед
- 1 ч.ч. зехтин
- 6-8 смокини, нарязани на четири
- 2 ябълки, нарязани на кубчета
- 100 г бадеми, печени и нарязани на грубо
- 1/2 ч.ч. копър, нарязан на ситно
Инструкции:
- На предварително загрята тава за тагин, загрейте 2 с.л. зехтин на средна висока температура.
- Добавете агнешкото месо и го пържете за около 5 минути, докато стане златисто и леко запечено.
- След това добавете лука и ги пържете заедно за около 5 минути, докато лука омекне и стане златист.
- Добавете кимиона, кориандъра, куркумата, черния пипер, канелата, кардамона, мускатния орех и карамфила и ги разбъркайте добре, за да се разпределят равномерно.
- Накрая добавете меда и 1 ч.ч. вода, разбъркайте добре и затворете тагина с капака.
- Намалете температурата на средно-ниска и гответе ястието за около 45 минути, докато месото стане меко и сочно.
- След 45 минути добавете смокините, ябълките и бадемите в тагина и разбъркайте добре.
- Върнете капака на тагина
Сервиране и консумация
Тагинът е традиционно ястие от Мароко и се сервира директно на масата, за да се насладят всички на горещо.
За да сервирате тагина, поставете го в средата на масата и предоставете големи лъжици, за да го консумирате. Агнешкото месо, смокините, ябълките и бадемите ще бъдат напълно вкусни и сочни, а ароматите от подправките ще се разпространят из цялата стая.
Тагинът от марката Emilie Henry е идеален за сервиране, тъй като може да се използва и като красиво и функционално съд за сервиране. Просто поставете тагина в средата на масата и поканете гостите си да си вземат порции.
За да консумирате тагина, използвайте големи лъжици, за да вземете парчета от мекото и сочно агнешко месо и плодовете, заедно с богатия сос. Можете да сервирате тагина с гарнитура от кус-кус, питка или хляб, за да придадете още повече вкус и плътност на ястието.
Тагинът е идеален за консумация в група, като се наслаждавате на топлото и уютно атмосфера на мароканската кухня.
Тагинът от марката Emilie Henry е стилен и красив кухненски аксесоар, който може да се използва и за сервиране на ястието директно на масата.
Add comment
Трябва да влезете, за да публикувате коментар.