Ножът Santoku е японската версия на нож на майстора. Той е идеален за нарязване на зеленчуци, а широкото острие работи добре за загребване на нарязана храна от дъската. Santoku може да се използва и за нарязване на месо и има тесен гръб за правене на тънки филийки. Широкото острие може да се използва за загребване и пренасянето на нарязани на кубчета зеленчуци или други съставки в тенджера или купа, а също така е добро за смачкване на чесън. Какъвто и да е вашият стил на рязане, Zyliss Comfort Santoku ще се справи добре с всички техники.
Ергономичната дръжка е проектирана за максимален комфорт при ежедневна употреба. Тя стои удобно в ръката, което позволява здрав и стабилен захват дори при продължителна употреба.
Всеки нож има точки за контрол по време на рязане. В основата на острието, при дръжката, е точка за палеца на режещата ръка, която осигурява лесно направляване на ножа, баланс и контрол по време на работа. Точката в горната част на острието е за помощ от свободната ръка, за по-добър контрол при прецизно рязане.