Днес все повече хора с удоволствие отпиват вино с вкусната вечеря вкъщи, в ресторанта или на партита и приеми. Добре е да знаем обаче до каква температура трябва да бъдат изстудени бутилките с ароматната напитка.
Ако вие сте домакин и искате да се представите на ниво, а гостите ви или любимият човек очакват една прекрасна вечер, вижте каква температура на охлаждане е подходяща за избраното от Вас вино.
Леките червени вина са най-пивки и ароматни, когато са охладени при температура около 14-16 °C, а силните червени вина „обичат“ 16-18°C. За белите вина са подходящи по-ниски температури. Сухите бели вина поднасяйте, охладени до температура 8-10°C, а силните бели вина охлаждайте до 10-12°C.
Имайте предвид, че по-топлото вино няма да позволи на гостите ви да се насладят на ароматните нотки, а само ще изрази недостатъците му.
За да избегнете този риск, поставете бутилката вино в охладител с елегантен дизайн. Гелът в него ще поддържа подходящата за сервиране температура в значително по-топлото помещение. Термометърът на охладителя ще Ви дава информация за температурата на бутилката в момента, а скалата ще Ви напомня подходящата за сервиране температура.