Пенливото вино има най-добър вкус, когато е добре охлаждано достатъчно време преди отваряне. Оптималната температура за сервиране е 6ºC или 8ºC за повечето пенливи вина. Имайте предвид, че прекалено бързото охлаждане, особено на висококачествените пенливи вина, може да наруши техния приятен аромат и финес.
След като се сервира обаче, виното бързо стопля и променя вкуса си. Затова Vin Bouquet създаде тези двустенни чаши за шампанско.Изработени са от боросиликатно стъкло – един от най-хигиеничните и лесни за почистване материали, който не отделя никакви вещества или миризми в храните и напитките. Освен това е леко и деликатно, но все пак достатъчно здраво за нуждите на всекидневния живот.
Благодарение на изолационния ефект на въздуха между двата слоя стъкло, шампанското в тях остава студено много по-дълго време.
Формата на тези чаши, известна като „флейта”, помага да се разгърне аромата и свежестта на пенливите вина. Малките мехурчета въглероден двуокис носят ароматните нотки до повърхността на напитката и ги освобождават. Така до носа достига богатия аромат и няма нужда от разклащане на чашата. А Вие спокойно може да напълните чашата в близост до ръба ѝ. Богатото съдържание на мехурчета, тяхната равномерност и продължителността на отделянето им, определят качеството на шампанското.
Двустенните чаши за шампанско на Vin Bouquet са елегантен аксесоар за ценители.