Направете си свой домашен бар, където Вие ще сте барманът и ще създавате невероятни коктейли не по-зле от истинските професионалисти. Зарадвайте близки и приятели.
Първо се научете как се троши лед. Той е важна част от приготвянето на коктейли. Замразете вода във форма за лед. Извадете кубчетата, сложете ги в плътен найлонов плик и силно го ударете във външната стена на дома си.
Ако не се получи, ги поставете в уреда за натрошаване на лед на Vin Bouquet и завъртете дръжката.
Когато слагате продуктите за коктейла в шейкъра, трябва да следвате опредена последователност. Първо се слага натрошеният лед, а след това всичко останало (газирани напитки не се слагат в шейкъра). Веднага след разбиването се прелива в чаши и се сервира.
Някои коктейли се правят без шейкър. Директно в чашата се слага натрошен лед, добавят се всички останали съставки и се разбърква с лъжица с дълга дръжка.