Изборът на кокосов орех е лесен – в магазина разклатете кокосовите орехи и изберете този, от вътрешността на който чувате как се плиска сок.
С опипване намерете коя от трите дупки е най-мека и в нея завъртете върха на прибора. След като направите отвор, оставете за минута – две кокосовия сок да изтече в чаша. С обратната страна на прибора нанесете средни по сила удари в централната част на ореха – при появата на пукнатина в черупката започвате да удряме в страни от нея до пълното разделяне на две части. С остър нож можете да изрязвате кубчета от ореховата ядка.
• Пробивате кокосовия орех, за да излеете сока
• Лесно разделете кокоса на равни половини
• Третирайте със растително олио или зехтин най-малко 4 пъти годишно дървената дръжка на прибора
• Почиствайте с влажна гъба / кърпа