SILAMPOS Комплект фондю – Ø16см

319.00лв.

Марка: SILAMPOS
Модел: Atlantico 632125 – CJ5916 – 100
Доставка: 2-4 работни дни
Гаранция: 2 години

Бърза поръчка
Без регистрации и пароли
Просто използвайте вашият телефоннен номер и изчакайте наш сътрудник да се свърже с вас, за да уточни детайлите.

Детайли

Комплект Фондю

Материал: Висококачествена неръждаема стомана 18/10

Комплектът съдържа: 

Вилици – 6бр

Купи – 6бр.

Тенджера: Ø16см.


Фондю е френска дума, която означава разтопен. Но самият процес на кулинарна обработка на продуктите по този специфичен начин идва от Швейцария. През зимата, когато запасите привършвали, швейцарците имали стар кашкавал, вино и сухари. Те измислили технология, при което сиренето се разтопявало в комбинация с вино и топяли сухари в него.

Днес фондюто е съхранило традиционната рецепта, но има различни разновидности, които се състоят от разнообразни съставки. За приготвянето на фондю е необходим специален съд, в който се разтопяват продуктите и малки вилички с топлоизолиращи дръжки, за да не се опарите.

Шоколадовото фондю е изискан десерт. Необходими са 200 грама шоколад, 100 грама кондензирано мляко, ягоди, праскови, ананас. Освен това – една супена лъжица ликьор или коняк. Разчупете шоколада на парченца и го разтопете в тенджерка. Добавете ликьора и кондензираното мляко. Нарежете на парченца ананаса и прасковите, почистете ягодите от дръжките. Топвайте парченцата в топлия шоколад. Можете да използвате както млечен, така и бял шоколад за приготвянето на сладко фондю. О още по-добре е, ако използвате смес от двата или го разделите на две части и дадете възможност на гостите ви да изберат кой вид шоколад да използват за топването на парченцата плодове. Този десерт е подходящ за всеки семеен празник.