Истинското капучино трябва да съдържа 25 мл. кафе еспресо и 125 мл. Необходимото за едно капучино количество мляко се разбива на пяна в съд от неръждаема стомана, за да няма примеси от никакви други аромати и вкусове. Пяната трябва да е бяла и заобиколена по периферията от кафеен борд (ръб от кафе) – който трябва да е нито тънък, нито прекалено широк. Гъстотата на пяната трябва да е еднородна, да не се разделя от течността и да няма шупли или балончета. Чашата за сервиране трябва да е с вместимост от 150 – 160 мл.
Най-добрият и лесен начин за приготвяне на съвършена млечна пяна е миксерът за мляко на Vin Bouquet. А елегантния му дизайн и красивата опаковка го правят идеален подарък за всички любители на кафе специалитети.