Поканили сте гости и искате да блеснете като прекрасна домакиня? Погрижете се тогава масата да привлече погледите още докато сервирате ястията.
Когато се подреждат мезета, най-важното е те да изглеждат красиво. Салами, особено сухите, се нарязват много тънко и леко по диагонал. Те се нареждат в плата или чинии на редове или на кръгове.
Сирене и кашкавал се нарязват на парчета и се подреждат стъпаловидно в голяма или малка чиния.
Хляб, който се сервира заедно с мезетата, се нарязва на тънки еднакви филийки и се подрежда в плато.
Ако няма достатъчно място на масата за няколко плата с различни видове ордьоври, подредете ги в едно платото на Vin Bouquet с различни отделения.
Добрата презентация определено прави храната по-вкусна.