Необходим аксесоар за приготвяне на храни, чувствителни към температура.
Модерен и практичен дигитален термометър за готвене с изключително бързо отчитане. С него можете да измерите температурата на храната на Вашето дете, месо и различни видове течности. Може да се използва и като термометър за вино.
Термометърът има LCD дисплей и голям диапазон на измерване – от -50 до +300°C. Възможност за отчитане на температурата по Фаренхайт.
За най-добри резултати, препоръчителни температури, които трябва да достигне месото в най-вътрешната си част при готвене:
– свинско, телешко, говеждо, агнешко, овче месо – цяло (например бут, плешка), на парчета или пържоли – до 63°C. Ако приготвяте месото на фурна, грил или скара, оставете 3 минути да отлежи, преди да сервирате;
– мляно месо (всякакъв вид, без пилешко) – до 71°C;
– пилешко месо (мляно, на парчета, цяло) – до 74°C.