Nerthus Комплект фондю – 4 части

29.00лв.

Марка: Vin Bouquet
Модел: VB FIH 022
Доставка: 2-4 работни дни
Гаранция: 2 години

Бърза поръчка
Без регистрации и пароли
Просто използвайте вашият телефоннен номер и изчакайте наш сътрудник да се свърже с вас, за да уточни детайлите.

Детайли

Комплект фондю -4 части

Размери на опаковката:18 см/19.6 см/12.3 см.
Тегло: 0,490 кг.

Комплектът включва:

  • Фондю – 1 бр.
  • Вилици – 4 бр.
  • Стойка – 1 бр.
  • Чаена свещ – 1 бр.

    Материал: Стомана, порцелан
    Консуматив: 1 бр. чаена свещ
    Производител: Vin Bouquet, Испания


    Думата „фондю“ произлиза от френския глагол “fondre”, който означава „разтапям“. Фондюто е основно и практически единственото национално ястие на швейцарците. Фондю се приготвя в тържествени дни или в свободното време, когато никой не бърза. Цялото семейство и близките са събрани около масата. Определеното настроение, чувството за единство и общност, което възниква по време на тази трапеза, е най-важният компонент в приготвянето на фондю.

    Само по себе си приготвянето му е лесно.

    1,5 чаши бяло вино се затопля, в него се добавят 600 гр. настъргани сирена, обикновено от два различни вида (най-често Грюйер и Ементал), които се разбъркват, така че да се разтворят във виното. Добавят се 3-4 чаени лъжици картофено брашно, разтворено във вино, което способства за сгъстяването на фондюто. След това всеки от участниците поставя парченце хляб на вилица с дълга дръжка, което потапя в разпененото фондю. Хлябът като че ли се покрива с дебела риза от сирене. Използват се и различни подправки – индийско орехче, копър, кимион или пипер.

    За шоколадово фондю поставете 200 гр. шоколад на парченца и 150 мл. сметана във фондюто. След като шоколадът се разтопи, добавете 1-2 с. л. сладък ликьор. След това рендосана на ситно кора от 1 портокал и 2-3 с. л. от сока му. Периодично разбърквайте фондюто.

    С помощта на специалните вилици набождайте плодове и ги потапяйте в шоколада.

    Добър апетит!