Nerthus Двойно точило за ножове с вакуумна поставка

22.00лв.


Много любители и ценители на ножовете подхождат почти фанатично към въпроса със заточването. Но как да преценим, че ножът е затъпен и се нуждае от заточване? Когато ножът осезателно започне да реже по-трудно, той вече е доста затъпен.

Заточването е процес, при който се отнема метал от острието до формирането на нов режещ ръб. Заточването е два вида – грубо и фино. Финото заточване се извършва много по-често от грубото.

Най-трудното при заточване на острието е спазването на правилния ъгъл.

Ето защо Vin Bouquet създаде двойно точило с предварително зададен ъгъл за заточване на кухненски ножове. Точилото е оборудвано с две двойки заточващи дискове, образуващи по между си идеален ъгъл за заточване на кухненски ножове – карбидни (за грубо заточване) и керамични (за фино заточване), и вакуумна поставка, която задържа точилото стабилно и прави използването му лесно и безопасно.

ГРИЖИ И УПОТРЕБА:

За да използвате вакуумната поставка – повдигнете нагоре езичето, поставете точилото на равна и гладка повърхност и върнете езичето в изходна позиция. Образува се вакуум, който прави точилото стабилно. Въпреки това, с цел безопасност, Ви съветваме да държите точилото здраво с една ръка.

В зависимост от състоянието на острието, ще е необходимо да заточите ножа само на керамичните или и на двете двойки дискове.

Етап 1: Карбидни дискове за грубо заточване – използвайте карбидните дискове, само ако ножът Ви е много тъп! С лек натиск плъзнете острието от основата до върха му през слота – винаги в едната посока. Повторете три пъти.

Етап 2: Фина керамика за полиране на острието – без да използвате натиск, плъзнете острието през керамичния слот пет пъти. Можете да използвате керамичните дискове, за да поддържате ножовете си остри. В такъв случай е препоръчително да ги заточвате поне веднъж седмично.

ВНИМАНИЕ: Не използвайте точилото за заточване на серетирани (назъбени) остриета! Не поставяйте точилото в съдомиялна машина и не потапяйте във вода. Забършете точилото с влажна кърпа. Не използвайте абразивни почистващи препарати, гъби или четки. Съхранявайте точилото на недостъпно за деца място, за да избегнете инциденти.

Детайли

Двойно точило за ножове 

Размери на опаковката: 11.6 см/7.5 см/6 см.
Тегло: 0,085 кг.
Материал: Пластмаса, керамика, карбид
Производител: Vin Bouquet, Испания

Марка: Vin Bouquet
Модел: VB FIH 013
Доставка: 2-4 работни дни
Гаранция: 2 години