Новата серия Bio от Kyocera е с ергономично оформени дръжки, които са направени от биопластмаса, направена предимно от разградима захарна тръстика.
В допълнение, ножовете са опаковани изцяло без пластмаса. Както при всички кухненски прибори на Kyocera, ръчно шлифованите керамични остриета са изработени от висококачествена циркониева керамика, много лек и изключително твърд високотехнологичен материал.
Плътната и гладка повърхност на острието позволява прецизно и изключително остро рязане и не предава метални йони.
Ножовете са подходящи за всяка професионална или хоби кухня.
ВНИМАНИЕ: Разбира се, за работа с такъв тип ножове и прибори, както и за тяхната поддръжка, има изисквания и препоръки на производителя, които следва да се спазват.
– При работа с керамичен нож Kyocera използвайте само дървена или силиконова/пластмасова дъска за рязане;
– Избягвайте да режете много твърди и замразени храни, както и храни, съдържащи костолки или твърди семена;
– Не режете кокали;
– Не използвайте керамичните ножове за отваряне на консерви, буркани и/или бутилки;
– Не огъвайте, не дълбайте и не откъртвайте с керамичните ножове;
– не използвайте ножовете под ъгъл, различен от 90°.