KYOCERA Комплект керамичен нож с белачка – цвят зелен

75.00лв.


Остриетата на ножовете и приборите Kyocera са произведени от специално създаден керамичен материал, съдържащ цирконий.

В сравнение с конвенционалните ножове, изработени от стомана, ножовете Kyocera имат революционни характеристики: те са по-твърди от всички съществуващи режещи инструменти, с изключение на диамантените, а материалът, от който са направени, е много по-лек от стоманата.

Те се износват много по-трудно и запазват остротата си значително по-дълго време, отколкото остриетата на други ножове и прибори от висок клас.

С керамичен нож всички видове храни се разрязват без усилие, а изключително гладката повърхност прави остриетата по-хигиенични и допринася за по-лесното им почистване.

Добре известно е, че керамиката е материал, който не корозира и е устойчив на киселини и основи, което допълнително удължава живота на ножовете и същевременно изключва вероятността за промяна вкуса на приготвяната храна.

Предимствата на ножовете и приборите от керамика не се изчерпват само с това – превъзходните им качества позволяват на техните щастливи собственици да ги почистват и мият в миялни машини.

Различията между остриетата от бяла и черна керамика : Черното острие минава през допълнително изпичане, наречено „гореща изостатична преса“ („hot isostatic press“), следствие на което се получава по-голяма плътност между керамичните молекули и съответно по-твърдо острие – около 30% по-твърдо, в сравнение с белите.

ВНИМАНИЕ: Разбира се, за работа с такъв тип ножове и прибори, както и за тяхната поддръжка, има изисквания и препоръки на производителя, които следва да се спазват.

 – При работа с керамичен нож Kyocera използвайте само дървена или силиконова/пластмасова дъска за рязане;

 – Избягвайте да режете много твърди и замразени храни, както и храни, съдържащи костолки или твърди семена;

 – Не режете кокали;

 – Не използвайте керамичните ножове за отваряне на консерви, буркани и/или бутилки;

 – Не огъвайте, не дълбайте и не откъртвайте с керамичните ножове;

 – не използвайте ножовете под ъгъл, различен от 90°.

Код: Kyocera FK-110 WH-GR + CP-10-GR Категории: , Етикети: , , , , ,

Детайли

KYOCERA Комплект керамичен нож с белачка
– Нож с керамично острие Kyocera FK-110-WH:
• Цвят на острието: бял 
• Цвят на дръжката: зелен
• Дължина на острието: 11 см
Белачка с керамично острие Kyocera CP-10
• Дължина на острието:
4 см 
Цвят на острието: бял
Цвят на дръжката: зелен
Производител: KYOCERA / Япония
!!! За заточване в домашни условия Ви препоръчваме:

<br /><hr><br /><p>Остриетата на ножовете и приборите Kyocera са произведени от специално създаден керамичен материал, съдържащ цирконий.</p>
<p>В сравнение с конвенционалните ножове, изработени от стомана, ножовете Kyocera имат революционни характеристики: те са по-твърди от всички съществуващи режещи инструменти, с изключение на диамантените, а материалът, от който са направени, е много по-лек от стоманата.</p>
<p>Те се износват много по-трудно и запазват остротата си значително по-дълго време, отколкото остриетата на други ножове и прибори от висок клас.</p>
<p>С керамичен нож всички видове храни се разрязват без усилие, а изключително гладката повърхност прави остриетата по-хигиенични и допринася за по-лесното им почистване.</p>
<p>Добре известно е, че керамиката е материал, който не корозира и е устойчив на киселини и основи, което допълнително удължава живота на ножовете и същевременно изключва вероятността за промяна вкуса на приготвяната храна.</p>
<p>Предимствата на ножовете и приборите от керамика не се изчерпват само с това – превъзходните им качества позволяват на техните щастливи собственици да ги почистват и мият в миялни машини.</p>
<p>Различията между остриетата от бяла и черна керамика : Черното острие минава през допълнително изпичане, наречено "гореща изостатична преса" ("hot isostatic press"), следствие на което се получава по-голяма плътност между керамичните молекули и съответно по-твърдо острие - около 30% по-твърдо, в сравнение с белите.</p>
<p><strong>ВНИМАНИЕ: </strong>Разбира се, за работа с такъв тип ножове и прибори, както и за тяхната поддръжка, има изисквания и препоръки на производителя, които следва да се спазват.</p>
<p> - При работа с керамичен нож Kyocera използвайте само дървена или силиконова/пластмасова дъска за рязане;</p>
<p> - Избягвайте да режете много твърди и замразени храни, както и храни, съдържащи костолки или твърди семена;</p>
<p> - Не режете кокали;</p>
<p> - Не използвайте керамичните ножове за отваряне на консерви, буркани и/или бутилки;</p>
<p> - Не огъвайте, не дълбайте и не откъртвайте с керамичните ножове;</p>
<p> - не използвайте ножовете под ъгъл, различен от 90°.</p>
<p>
<object width="600" height="350" data="https://www.youtube.com/v/SdcJpjEO08o" type="application/x-shockwave-flash">
<param name="data" value="https://www.youtube.com/v/SdcJpjEO08o" />
<param name="src" value="https://www.youtube.com/v/SdcJpjEO08o" />
</object>
</p>
<p>
<object width="600" height="350" data="https://www.youtube.com/v/nHTZj2S-Ozk" type="application/x-shockwave-flash">
<param name="data" value="https://www.youtube.com/v/nHTZj2S-Ozk" />
<param name="src" value="https://www.youtube.com/v/nHTZj2S-Ozk" />
</object>
</p>
<p>
<object width="600" height="350" data="https://www.youtube.com/v/G-zV_vC3JuA" type="application/x-shockwave-flash">
<param name="data" value="https://www.youtube.com/v/G-zV_vC3JuA" />
<param name="src" value="https://www.youtube.com/v/G-zV_vC3JuA" />
</object>
</p>
Точило за керамични и стоманени ножове Kyocera DS – 38 EXP

Марка: KYOCERA
Модел: Kyocera FK-110 WH-GR + CP-10-GR
Доставка: 2-4 работни дни
Гаранция: 2 години