Какво по-хубаво от това да отделите време с приятели или семейство си за продължителна вечеря? Приготвянето на храна на горещ камък може да бъде прекрасно изживяване. Самият гранитен камък трябва предварително да се затопли във фурната. Рамката и основата, изработени от метал, придават на продукта благородна нотка с черния си цвят. Голямото предимство на добре обмислената носеща конструкция на горещия камък е безопасната възможност за транспортиране без досадното хлъзгане на камъка и лесното „окачване“ на рамката. Това прави храненето от горещия камък още по-забавно!
Съвети за употреба:
1. Измийте гранитния камък с топла вода и малко препарат за съдове.
2. Подсушете добре камъка с кърпа.
3. Поставете камъка в студена фурна и я нагласете на 220°C. Оставете камъка във фурната за 30-40 минути.
4. Изключете фурната и не забравяйте да не заливате горещия камък със студена вода! Това може да повреди камъка. След употреба оставете камъка да се охлади и почистете под течаща вода.
Предупреждение: камъкът може леко да промени външния си вид по време на този процес или по време на готвене. Освен това могат да се появят малки пукнатини в камъка, които по никакъв начин не засягат функциите му.