- Указания за почистване и съхранение:
- • Ръчно почистване: След употреба, измийте приборите, колкото е възможно по-скоро, за да избегнете продължителен контакт с остатъците от храна. Използвайте гореща вода, неутрален и мек почистващ препарат и гладка гъба. След измиване, подсушете незабавно с мека кърпа.
- • Почистване в съдомиялна машина: Използвайте само висококачествени препарати. Измийте приборите, колкото е възможно по-скоро след тяхната употреба, като не зареждате прекалено много кошницата за прибори в съдомиялната машина.
- Поставяйте ножовете винаги с остриетата нагоре и отделно от другите прибори. Лъжиците и вилиците трябва да се поставят в кошницата с дръжките надолу. Никога не слагайте в кошницата прибори от неръждаема стомана, заедно с други метали, позлатени или посребрени прибори за хранене.
- Препоръчително е – след измиване – веднага да извадите ножовете от съдомиялната машина и да ги подсушите със суха и мека кърпа.
- Не съхранявайте приборите за хранене на влажни места, където върху приборите могат да се образуват петна. Неправилното почистване също може да доведе до поява на петна по приборите.
- Петната могат да бъдат почистени от приборите, като ги потопите в разтвор от топла вода и лимонена киселина за 15 минути (1 супена лъжица лимонена киселина на 1 литър вода.)