Изработен от Flame Ceramic, този тажин може да се използва директно на котлона или във фурната. Позволява ви да приготвяте вкусни тажини, яхнии и всякакви други рецепти, които изискват бавно къкрене.
Тажинът може да се използва във всички директни източници на топлина: газови, електрически или халогенни, а също и във фурната.
FLAME керамиката е създадена специално за бавно къкрене, а уникалната конусовидна форма на капака създава конденз и връща изпарената течност от продуктите обратно в съда. Така съставките в ястието са изключително крехки, с наситен аромат и вкус.
Идеален за 6-10 порции.
Всички продукти на Emile Henry са произведени във Франция.
Към този тажин получавате комплект от 2 бр подправки:
•Mrouzia tagine mix (60 гр) – Този микс Mrouzia ще ви отведе на пътешествие до дома на тажините. Ще придаде автентичен вкус на Вашите ястия от агнешко, телешко и птиче месо. Тази смес от подправки идва директно от Северна Африка. Има пикантени нотки с преобладаващи сладки и меки усещания. Неговите аромати на сладки подправки и деликатните му лимонови нотки ще подсилят кус-кус, зеленчукови яхнии, рибни, телешки, агнешки, пилешки и овнешки тажини.
За да се запазят деликатните вкусове на сместа от подправки, най-добре е да се добавят в соса за готвене.
СЪСТАВ: куркума (Индия), кориандър, джинджифил, кимион, розов пипер, канела, сумбава (кафир лайм), бахар, кафява захар, червен пипер, черен пипер, зелен кардамон, карамфил, индийско орехче, листенца от роза.
ВЪЗМОЖНИ СЛЕДИ ОТ АЛЕРГЕНИ: целина, сусам, синап, глутен, фъстъци, миди и др.ядки
•Raz el Hanout (60 g) – е традиционна мароканска смес от подправки, използвана при готвене на тажин и кускус. Нейният приятно пикантен и очарователен вкус, могат да се използват и в други ястия.
Raz el hanout буквално означава „началник на магазина“, тъй като само висококвалифициран човек може да направи тази сложна смес по традиционната рецепта. Тази комбинация идва от имперските градове на Мароко (Фес, Рабат и т.н.), чиято елегантност, изискан начин на живот и гастрономия са все още широко разпространени след повече от 1200 години.
СЪСТАВ: джинджифил, куркума, кимион, канела, кориандър, бахар, кафява захар, черен пипер, червен пипер, зелен кардамон, карамфил, индийско орехче, листенца от роза.
ВЪЗМОЖНИ СЛЕДИ ОТ АЛЕРГЕНИ: целина, сусам, синап, глутен, фъстъци, миди и др.ядки