Тавата за печене „Papillote“ на Emile Henry предлага лесен и здравословен начин за готвене до съвършенство на всички видове зеленчуци, риба и месо.
Насладете се на гурме резултати, благодарение на нежния метод на готвене с влажна топлина, наречен „en papillote“.
Просто подредете филетата или резените върху канапе от зеленчуци, овкусете, добавете пресни билки, покрийте и сложете във фурната. Съставките се готвят на собствена пара (благодарение на капака), което ги запазва крехки и наситени с аромати.
Независимо дали приготвяте рибни филета, цяла риба, пилешки гърди, котлети от агнешко филе, патладжани или сладки картофи, керамиката ви позволява да готвите на пара и да печете едновременно. Освен, че задържа влагата и разпределя равномерно топлината, но и карамелизира соковете за още по-вкусен резултат.
Тавата за фурна „Papillote“ е идеална за приготвяне на основно ястие за двама души и до три порции гарнитура.
Практична е – от фурната сервирайте директно на масата – керамиката ще запази топлината на вече сервираната храна за по-дълго време.
Благодарение на капака можете да съхранявате храна в хладилника и да я претопляте в микровълновата фурна.
Формата за печене „Papillote“ е лесна за почистване и е подходяща за съдомиялна машина!