Различията между остриетата от бяла и черна керамика : Черното острие минава през допълнително изпичане, наречено „гореща изостатична преса“ („hot isostatic press“), следствие на което се получава по-голяма плътност между керамичните молекули и съответно по-твърдо острие – около 30% по-твърдо, в сравнение с белите.
ВНИМАНИЕ: Разбира се, за работа с такъв тип ножове и прибори, както и за тяхната поддръжка, има изисквания и препоръки на производителя, които следва да се спазват.
– При работа с керамичен нож Kyocera използвайте само дървена или силиконова/пластмасова дъска за рязане;
– Избягвайте да режете много твърди и замразени храни, както и храни, съдържащи костолки или твърди семена;
– Не режете кокали;
– Не използвайте керамичните ножове за отваряне на консерви, буркани и/или бутилки;
– Не огъвайте, не дълбайте и не откъртвайте с керамичните ножове;
– не използвайте ножовете под ъгъл, различен от 90°.