Индукцията е модерният начин на готвене: ефективен, икономичен, актуален!
Готвенето с индукция се основава на принцип, който е напълно различен от готвенето на конвенционални плотове.
Топлината се генерира директно в дъното на съда чрез вихрови токове.
Самия плот не се нагрява, а само дъното на на съда за готвене.
Следователно, обичайните топлинни загуби се избягват и ефективността на изразходваната енергия е оптимизирана.
Индукционното готвене осигурява и допълнителна безопасност: веднага щом премахнете съда за готвене от плота, процесът на нагряване се прекъсва автоматично.
Дори и случайното попадане на кърпа или друг запалим материал върху плота, не може да предизвика пожар, дори и ако плотът е активиран.
!!! Материали като алуминий, мед, стъкло са неизползваеми с индукционни котлони.
Индукционните котлони са идеални за всяка кухня, а също така и за използване във ваканционни домове или офиси.
Супер плоският дизайн, висококачествените материали, усъвършенстваната технология правят котлона CT 2020/IN много стилен и удобен за работа.
Функцията за заключване на клавишите, индикацията за остатъчна топлина и разпознаването на съдове, допълнително гарантират висока безопасност за потребителите на този котлон, произведен от ROMMELSBACHER / Германия.