Въпреки че Япония има хилядолетна традиция в обработката на стомана, появата на керамични остриета е изобретение на 20-ти век, въпреки че остриетата от този тип са били правени в древността и в праисторическата епоха с обсидиан, от който са изработвани ножове, върхове на копия и селскостопански инструменти. Технологиите в конструирането на такъв тип инструменти се усъвършенстват с времето и водят до създаването на все по-устойчиви и ефективни материали . Суровините са все по-чисти и крайният продукт е все по-съвършен.
Ето защо керамичният нож е продукт със забележителни режещи качества, който ви позволява да работите дълго време, без да се налага повторно заточване на острието.
Серия JAPAN на KYOCERA
Вдъхновен от традиционното японско майсторство, Kyocera разработи нож, който отразява японската култура и наследство.
Уникалната характеристика на тази серия ножове е тяхната първокласна дръжка от тъмно естествено дърво Pakkawood с елементи от неръждаема стомана. Както всички керамични ножове Kyocera, този е невероятно лек с тънко острие, което ви позволява да режете по-лесно деликатни филийки месо, салам или други любими храни.
Не само невероятна острота, но и прекрасен дизайн , който пасва на всяка модерна кухня.
Керамичните ножове от серия JAPAN са декорирани с луксозни дръжки от дърво Pakka в уникален естествен дизайн.
Pakkawood е изключителен материал, който е много приятен на допир, здрав и устойчив на влага. Важен елемент, който допълва дизайна и издръжливостта на ножа е 1 метален щифт в тялото на дръжката , който осигурява цялостната здравина на ножа и предотвратява всяко движение или люлеене на острието. Нетрадиционната форма на дръжката е специално изработена за възможно най-голямо удобство. Пасва перфектно в дланта ви и не се изплъзва. Черното острие е ръчно шлайфано и е остро като бръснач
Ножовете от серията Japan ще ви донесат истинско удоволствие при използването им, благодарение на зашеметяващия им дизайн и прецизна обработка.