Практичният вакуумен комплект на GEFU е абсолютно необходим когато готвите по метода sous-vide.
Готвенето във вакуум е френска технология известна още под името „су вид”, идващо от френското sous-vide, което означава „под вакуум”.
При този метод на готвене, храната е запечатана в херметически затворен плик, при което се приготвя на ниска температура за дълго време.
Този вид технология на готвене се прилага в ресторанти от най-висок клас като се цели да се постигне наситен аромат, сочна конситенция и запазване на ценните хранителни вещества в продуктите.
Температурата е толкова ниска, че е изключено завиране, а вакуумираният плик не позволява на естествените сокове и арамати да напускат храната.
Предимстава на вакуум готвенето:
• запазване на цвета, аромата и полезните вещества на хранителните продукти
• по-нежна консистенция на храната, крехкост
• равномерно и прецизно готвене
• винаги отлични кулинарни резултати
• предотвратява развитието на микроорганизми, като така готовият продукт се съхранява за по-дълго време
• няма начин месото, което приготвяте, да стане сухо, су вид готвенето гарантира сочно месо дори да го оставите да се готви повече от препоръчителното
• Су вид готвенето придава по-наситен вкус на храната
Предлагат се допълнителни пликове:
GEFU 21920 – 8 броя в комплект